06.04.2024, 14:12

Ситуація на фронті залишається складною, Часів Яр під контролем ЗСУ, - Сирський

Марина Гончар | Всі новини автора
сирський

Наразі ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Окупанти продовжують ведення наступальних дій вдень і вночі.

Про це, 6 квітня, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає Час Пік.

"Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Противник, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах намагається досягти своєї мети щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області", - наголосив він.

За словами Сирського, росіяни продовжують атаки, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках загарбники намагаються вести штурмові дії за допомогою піхоти, хвилями - від взводу до роти, інколи батальйону. 

Особливо складна ситуація: 

  • на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки;
  • на Авдіївському - в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського;
  • на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки. 

Наразі жорсткі бої тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, який залишається під контролем ЗСУ.

На Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою. Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають і певний тактичний успіх.

На Лиманському напрямку противник веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого. На Оріхівському – в районах Роботиного та Вербового з метою відновлення втраченого положення. На Херсонському – намагається витіснити українські війська з плацдарму на лівому березі ріки Дніпро в районі Кринки. Сирський зауважив, що РФ успіху на цих напрямках не має.

"Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці", - наголосив Сирський. 

Читайте також: Криза на окупованих територіях: Росіяни не можуть забезпечити місцевих мешканців необхідними медикаментами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк