06.04.2024, 13:13

Криза на окупованих територіях: Росіяни не можуть забезпечити місцевих мешканців необхідними медикаментами

Марина Гончар | Всі новини автора
медикаменти

У місцевих громадах на тимчасово окупованих територіях спостерігається гостра нестача медичних засобів, що ставить під загрозу здоров'я та життя мирного населення. Згідно з повідомленнями, ця ситуація пов'язана передусім зі складністю логістики, яка останнім часом виникла у російських загарбників.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Рішучість російських окупантів в першу чергу спрямована на задоволення потреб їхніх військових, тим самим ігноруючи потреби мирного населення, яке опинилося в скрутному становищі. У таких умовах місцеве населення вимушене здобувати необхідні ліки самостійно, часто за дуже завищеними цінами, або звертатися за медичною допомогою в інші райони, що стає додатковим тягарем та фінансовою трудністю для жителів.

За іншими повідомленнями, також на окупованих територіях виникла серйозна проблема з харчуванням для дітей, які відвідують місцеві школи та дитячі садки. Замість повноцінного харчування, учні отримують лише обмежену кількість їжі, що містить одну булку та чашку солодкого чаю, це значно відстає від необхідностей їхнього організму для нормального функціонування та росту.

Дані тенденції свідчать про серйозну гуманітарну кризу на окупованих територіях, де місцеве населення залишається без необхідної медичної та соціальної підтримки через бездіяльність окупаційної "влади"...

Раніше повідомлялося, що мешканці тимчасово окупованого Старобільська Луганської області висловлюють невдоволення через рівень забруднення свого міста сміттям. Нещодавно у сепаратистських чатах з'явилися скарги на занедбані ділянки, переповнені сміттям, а також відсутність дій з боку так званої "адміністрації" міста.

Читайте також: У мережі повідомляють про потужний вибух у Луганську: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк