04.04.2024, 19:27

Навідник російської ракети на піцерію у Краматорську отримав довічне ув’язнення

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічсву

Суд визнав винним жителя Краматорська Донецької області, який навів російську ракету на піцерію "RIA PIZZA" в червні 2023 року, внаслідок чого 13 людей загинуло, 64 поранено. 

Про це, з посиланням на ]]>пресслужбу ]]>Офісу генерального прокурора, передає Час Пік.

Як пише пресслужба, чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що зрадник, який працював на газотранспортному підприємстві, був завербований представником країни-терориста. 27 червня до засудженого звернувся "начальник відділення розвідки командування ВВ МВС "ДНР" із завданням щодо перевірки інформації про наявність українських бійців у піцерії RIA PIZZA.

"Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в месенджер Telegram. Аби ніхто не помітив його зацікавленості локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей", - додає пресслужба.

Через деякий час після відправки записів по цьому закладу представники РФ нанесли удар з ОТРК "Іскандер M", внаслідок чого загинуло 13 людей та поранено 64.

Читайте також:

В окупованому Луганську вибухнув автомобіль: очевидці показали відео пожежі​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк