01.04.2024, 22:28

Окупанти готують юнаків до мобілізації на окупованій Луганщині, — ОВА

Марина Гончар | Всі новини автора
мобілізація

Російські загарбники на тимчасово окупованій території Луганської області запустили новий етап мобілізаційних дій, спрямованих на призов молодих чоловіків до військової служби.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

За його словами, після "виборів" російського диктатора Володимира Путіна на окупованій території Луганщини розпочалася масова мобілізація до рядів російської армії. Школи та інші "освітні заклади" активно збирають дані про хлопців:

"Школи та інші "освітні заклади" збирали дані про юнаків, чий вік наближається до 18 років, для подальшого передання цієї інформації в місцеві "військкомати", — сказав Лисогор.

Лисогор також підкреслив, що російські "силовики" зайняті пошуком і добором дорослого чоловічого населення, яке також мобілізується до армії окупанта.

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Путін підписав указ про весняний призов на військову службу в армію РФ, який триватиме з 1 квітня по 15 липня.

Британська розвідка днями повідомила, що Росія набирає щомісяця в армію близько 30 тисяч нових солдатів. Це дає їй змогу покривати втрати та продовжувати війну проти України.

Читайте також: В Україні розпочалася демобілізація строковиків: деталі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк