01.04.2024, 09:42

Три критерії для віджимання житла: у ЛОВА пояснили новий "закон" окупантів

разрушенные дома

На тимчасово окупованій території Луганської області розпочалося "узаконене" віджимання квартир та будинків. Росіяни та місцеві колаборанти визначили критерії, за якими житло вважатиметься "безгоспним".

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Існує щонайменше три критерії, за якими окупанти виявлятимуть і відніматимуть житло у законних власників.

"По-перше, квартиру чи будинок можна віджати з міркувань безпеки - це універсальний варіант. Також загарбники перевірятимуть житло, дані про власність якого не внесені до російського реєстру. Ще один обов'язковий критерій - відсутність боргів за комунальні послуги", - пояснюють у ЛОВА.

Після виявлення такого житла та публікації інформації про нього у законних власників буде 30 діб на те, щоб заявити про себе. У ЛОВА не виключають, що інформація публікуватиметься заднім числом, щоб власники не мали можливості вчасно надати документи, що підтверджують право власності.

Нагадаємо, "закон" про "безгоспне" житло було прийнято в короткі терміни. Деякі "адміністрації" вже почали оприлюднювати списки квартир, які мають намір привласнити собі. Все про новий "закон" та майнові безчинства окупантів - у нашому матеріалі.

Читайте також: Тонуть, але не у воді: Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне охопило "повальне" лихо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк