29.03.2024, 21:41

Москва наказує гауляйтерам забезпечити повну паспортизацію населення на окупованих територіях до 2026 року

Марина Гончар | Всі новини автора
паспортизация

Московський режим накладає тиск на гауляйтерів тимчасово окупованих територій, вимагаючи повної паспортизації населення до 2026 року, не дивлячись на активне саботування місцевих мешканців у цьому питанні.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Окупаційні сили створюють непристойні умови на зайнятих територіях, де життя без російського паспорта стає практично неможливим. Проте, навіть після двох років зусиль, рівень паспортизації не перевищує позначку 50%.

Це змушує московський режим вживати радикальних заходів, включаючи навіть "дозвіл" на "голосування" без паспорта на тимчасово окупованих територіях у березні.

"Мешканці тимчасово окупованих територій продовжують саботувати видачу паспортів й кремль тисне через це на гауляйтерів. Окупанти створюють такі умови на захоплених землях, коли життя без російського паспорта стає критично складним, та все одно рівень паспортизації не досягає 50% за два роки", - йдеться у повідомленні.

Відсутність російської макулатури призводить до відмови українцям у медичній допомозі, виплатах, доступу до освіти, реєстрації майна та інших базових послуг. 

"Місцеві ігнорують “державу”. Не працює й примус, коли українців без паспорта зупиняють на блок-постах, проводять рейди селами й т.і.", - додали у ЦНС.

Читайте також: "Щоб забрати що-небудь у людей - вони перші": У мережі зростає напруга з приводу "безхазяйних" квартир у Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк