23.03.2024, 18:24

З'явилися нові підрозділи РФ: У ЗСУ розповіли про ситуацію на Авдіївському напрямку

Віктор Білий | Всі новини автора

Окупанти змінили тактику на Авдіївському напрямі. За словами військового, росіяни перегруповуються та підтягують резерви.

За словами командира батальйону безпілотників 3-ї ОШБр Вадима Мазевича, на Авдіївському напрямку з'явилися нові підрозділи росіян, які використовують іншу тактику ведення бою, повідомляє Час Пік.

"Якщо порівнювати з попередніми тижнями, то на Авдіївському напрямку кількість атак, спроб штурмів з боку ворога зменшилася. Противник почав завдавати точкових ударів із застосуванням техніки", – прокоментував ситуацію на фронті Мазевич.

Він пояснив, що раніше росіяни здебільшого атакували підрозділами піхоти. Однак останнім часом вони використовують багато БпЛА різних типів.

"Загарбник начебто зменшив тиск, проте постійна розвідка та постійні промацування з боку ворога відчуваються", - додав командир батальйону безпілотників.

Військовий зазначив, що причиною зменшення інтенсивності атак може бути перегрупування сил противника. За даними української розвідки, зараз в окупантів відбувається ротація. Вони підтягують резерви та зміцнюють захоплені позиції.

"І ще ми спостерігаємо такі речі, як поява у противника іншої амуніції та нових тактик. Можливо, є застосування ворожих підрозділів, які були на інших ділянках фронту. У росіян є підрозділи, які в досить добрій амуніції, мають нові зразки, і за тактикою бою, з пересування людей на полі бою, ми бачимо, що це дещо інші війська", - пояснив Мазевич.

За словами військового, у складі нових підрозділів є і нещодавно мобілізовані, і підготовлена та досвідчена піхота.

Читайте також: Росіяни вдарили ракетами по Мирнограду на Донеччині: наслідки обстрілу показали в мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк