23.03.2024, 15:57

Намагаються "відновити" "Азот" та боротися з порушниками ПДР: обстановка в окупованому Сєвєродонецьку від очевидців

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині продовжуються так звані ремонти. Окупанти намагаються "відновити" "Азот", а також боротися із порушниками ПДР.

Про це пишуть очевидці у місцевих пабліках, передає Час Пік.

"За тиждень поїздив практично по всьому місту. Ремонтні роботи повсюдно. Взяли в ремонт будинку на початку Гагаріна та Автомобільної, Гвардійського. Це те, що видно з вулиці, у кварталах теж роблять. Спочатку вікна потом каналізацію, воду, опалення, дахи, за паспортами об'єктів, які висять на будинках, що ремонтуються, зайняті компанії з усієї Росії", - повідомили в мережі.

За словами очевидця, на вулицях масові прибирання - підмітають дороги, прибирають сміття. "Запахло навесні, у всіх сенсах, вдень на сонці спекотно, вночі невеликі морози".

"Весь тиждень відносно тихо, сьогодні взагалі як ніколи тиша. Зв'язку, як і раніше, офіційно немає. За містом є і зв'язок, і інтернет. Дачники вже стартують на ділянки, засиділися без діла. На "АЗОТі" з'явилися зацікавлені інвестори. Наразі проводяться роботи для підготовки до першого етапу відновлення", - зазначив очевидець.

Також він зазначив, що "в пенсійний вже черга на тиждень - два вперед і по електронній черзі. Трохи подорожчав бензин. У місті постійно пересувні пости ДІБДР, починають повертати в реальність водіїв, що забули правила їзди".

Користувачі мережі відреагували на пост, залишивши під ним коментарі:

"У тексті не згадується про мародерство квартир під час ремонту і просто під час їх простою поки вони не були під наглядом, у тексті немає нічого про те, що ті ж дачі позаймали зовсім чужі люди, тобто не власники. Загалом багато в цьому тексті упускається".

"Для чого тоді ремонти лізуть робити в закриті квартири. Хто їх просить? А в мене у квартиру влізли окупанти й намалювали на меблях та стінах "зетки". І сусідів нікого в під'їзді не було. Усім виламали вхідні двері. Але ви можете звичайно виправдовувати окупантів, якщо ви на них чекали".

"Та яка різниця, хто мародерит свої чи чужі, адже від цього не солодше, місто знаходиться в окупації й всі ми живемо не вдома, блукаємо чужими містами по всьому світу, кинувши все наше життя. А місцеві "ждуни" розповідають, як їм там добре і чудово без сєвєродончан. Нехай будь-хто живе в наших квартирах, нехай їдуть чужі, які навіть не знали такого міста до 22 року, головне "руський мир", і буде всім щастя. У мене одне питання, як потім з ними (ждунами) жити в одному місті?".

Читайте також: Другий раз на місяць: У мережі показали, як горить багатоповерховий будинок в окупованому Сєвєродонецьку - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк