18.03.2024, 18:40

Втретє за добу: У РФ скаржаться на обстріл Бєлгорода та області

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 18 березня в російському Бєлгороді пролунала серія вибухів. Там заявили про обстріл, пошкодження будівель та транспорту.

Про це повідомили місцеві ТГ-канали та Міноборони РФ, передає Час Пік.

Вранці у Бєлгороді звучала сирена повітряної тривоги через ракетну небезпеку. Водночас у місті лунали вибухи – їхні звуки місцеві мешканці зафіксували на відео.

У мережі повідомлялося, що "з 8 годин ранку стався вже третій обстріл міста". Цього разу, за словами очевидців, прилетіло в район Крейди.

Також заявили, що в одному з магазинів будматеріалів вибило вікна.

Як повідомила адміністрація міста, "19 березня торгові центри Бєлгорода працюватимуть за скороченим графіком".

Також батькам школярів запропонували вивезти їхніх дітей за межі регіону.

Як пишуть жителі міста, "Визначитися з вибором потрібно було всього за годину. До списку входили Ставропольський край, Тамбов, Калуга, Псков та Пенза. Дитина може залишатися в іншому місті як на 21 день, так і до кінця навчального року. Такий захід стосується Грайворона, Білгорода та Білгородського району".

У Міноборони РФ заявили, що з 11.30 до 11.45 за московським часом "припинено чергову спробу" атакувати Бєлгородську область із застосуванням реактивних систем залпового вогню RM-70 "Вампір", "Вільха" та "Град": "Дежурними засобами ППО над Білгородською" у повітрі вісім реактивних снарядів РСЗВ "Вампір", два реактивні снаряди РСЗВ "Вільха" та один реактивний снаряд РСЗВ "Град".

До цього в Міноборони РФ традиційно відзвітували, що вранці спроба атаки із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір" була припинена: "Дежурними засобами ППО десять реактивних снарядів знищено в повітрі над Бєлгородською областю".

Губернатор області В'ячеслав Гладков повідомив, що під обстріл потрапило село Головчине: "Постраждалих немає. Ушкодження різного ступеня виявлено у 10 приватних домоволодіннях та 2 автомобілях (один з яких згорів внаслідок влучення снаряда)".

Читайте також: У російському Бєлгороді через обстріли припиняють роботу торгові центри та навчальні заклади

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: