17.03.2024, 22:15

На окупованих Луганщині та Донеччині активізувалися мобільні групи військової поліції: на кого полюють

На оккупированных Луганщине и Донетчине активизировались мобильные группы военной полиции

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей активізувалися мобільні групи військової поліції Міноборони РФ.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини активізувалися мобільні групи військової поліції, поєднані з Росгвардією та окупаційною поліцією. Про це повідомляє Східна Правозахисна група на своїй сторінці у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

Це пов'язано з тим, що кількість дезертирів із підрозділів армії РФ у 2023 та на початку 2024 року постійно зростає, зазначили правозахисники.

"Такі мобільні групи працюють в основному на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, їхня діяльність полягає у пошуку дезертирів. Діють вони без розпізнавальних знаків й дуже жорстко. Будь-які спроби зняти їхню "роботу на відео" закінчуються фізичним впливом", - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, такі групи в останні місяці стали активно тероризувати місцеве населення й крім пошуку дезертирів вони виявляють чоловіків, що не стали на військовий облік.

Читайте також: "Намалювали": Стали відомі підсумкові результати явки на "виборах Путіна" в окупованих регіонах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк