14.03.2024, 15:42

"Зрозуміли, що таке "руський мир": Лисогор розповів, що з окупації почала їхати молодь

Віктор Білий | Всі новини автора

З тимчасово окупованих територій останнім часом все більше почало виїжджати молоді. Вони переїжджають до України та Європи.

Про це та ситуацію в Луганській області розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

“Дуже часто останнім часом молодь їде, переїжджає на територію України чи Європи. Це дуже тішить, що звідти просто тікають. Тому що всі нарешті зрозуміли, навіть на тій території, яка була окупована з 2014 року, що таке "руський мир", і що він несе собою. Коли все вирізається, коли все ламається і робиться просто така велика військова база”, - наголосив Лисогор.

Він зазначив, що на окупованих з 2014 року територіях залишилося багато викладацького складу, який "прийняв ті норми, які диктує держава-терорист". Також із Росії додатково завозять вчителів.

“Але тут за вчителів допрацьовує “мгб” та “фсб” нинішнє. Тому що постійно проводяться перевірки, через класних керівників перевіряють телефони в учнів. З ким дитина спілкується, про що пише в тому чи іншому пабліку. Перевіряють історію, тож діти дуже обережні”, - сказав Лисогор.

Керівник ЛОВА додав, що при цьому як громадяни, які потрапили під окупацію у 2022 році, так і більшість молоді, з територій, окупованих у 2014 році, прекрасно уміють користуватися інтернетом та використовувати інформацію, яка наявна з усього світу.

Читайте також: Росіяни зруйнували промислові об'єкти комбінату на Луганщині та завдали шкоди на 4 млрд грн, – ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк