11.03.2024, 21:04

"Тринадцятий, ти як?": У мережі шириться інформація про ліквідацію російського Z-пропагандиста 

Марина Гончар | Всі новини автора
13

11 березня, російський окупант Єгор Гузенко з позивним "Тринадцятий", ймовірно був убитий в Україні. 

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський у Telegram, передає Час Пік.

"Ходять тривожні чутки, що окупант Єгор Гузенко (Тринадцятий) сьогодні вдень був розстріляний "кадирівцями", з якими у нього був відкритий конфлікт", — йдеться у повідомленні. 

На думку Казанського, останньою краплею стали образи на адресу російської пропагандистки Анастасії Кашеварової, яка є співмешканкою одного з командирів батальйону "Ахмат".

"Кашеварова раніше відкрито погрожувала Гузенку в Телеграм-каналі", — наголосив він.

Про те, що російський "воєнкор" загинув, натякає і волонтер Сергій Стерненко.

"Тринадцатий, ти як? Слухавку не бере…", — кепкує він.

Тим часом російські пропагандисти та військові блогери пишуть, що на судні, де знаходився пункт управління окупантів, і яке вразила авіація ЗСУ, міг перебувати Єгор Гузенко ("Тринадцятий") та командувач Повітряно-десантними військами (ПДВ) РФ Михайло Теплинський. Офіційної інформації про це поки що немає.

Про нібито загибель "Тринадцятого" написав у своєму Telegram-каналі російський блогер Владислав Поздняков.

"Низка джерел повідомляють, що воєнкор і солдат із позивним "Тринадцятий" — 200. Підтвердити або спростувати не можу. Однак у лс він на зв'язок не виходить", — написав блогер.

Російські пабліки і собі пишуть про "сумну" новину:

Анонімний Telegram-канал під "Позивний "Ворон" стверджує, що Гузенка здали українським військовим "кадирівці". Вони нібито передали ЗСУ координати місця розташування російського пропагандиста, куди було завдано удару. Канал також наполягає, що "через фатальну випадковість" у момент удару поруч опинився командувач ПДВ РФ Михайло Теплинський. Він нібито також загинув.

Минулого року "Тринадцятий" публічно принизив кремлівську маріонетку в окупованій Ічкерії Рамзана Кадирова та його наближених. 

Приводом для такого "жабогадюкінга" стала інформація про те, що люди чеченського диктатора хочуть його покарати за критику у їхню адресу.

Серед іншого, Гузенко, який сповідує ультраправі погляди, висміював їх за постановчі ролики для TikTok, а також обурювався з приводу побиття 15-річним сином Кадирова Адамом скутого кайданками Микиту Журавля, якого було заарештовано за спалення Корану.

Після цього окупанту почали надходити погрози.

Читайте також: Луганські прикордонники бригади Гвардії наступу "Помста" продовжують давати гідну відсіч окупантам

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк