09.03.2024, 18:30

Окупанти зайшли в Іванівське на Донеччині: у ЗСУ прокоментували ситуацію

Віктор Білий | Всі новини автора

У селищі Іванівське Донецької області продовжуються запеклі бойові дії. Вони намагаються вести штурмові дії, здійснювати прямі атаки та обходити поселення з флангів.

В ефірі телемарафону командир батальйонно-тактичної групи 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії Сергій Сидорін заявив, що російські окупанти вторглися в населений пункт, передає Час Пік.

Сидорін зазначив, що українські захисники також присутні в Іванівському та активно опираються ворогові.

Він наголосив, що лінія фронту змінюється динамічно, і хоча контроль за селом переходить із рук в руки, повного контролю над Іванівським з боку Росії поки що не відбулося.

Раніше Ілля Євлаш, спікер оперативно-стратегічної групи військ "Хортиця", повідомляв, що ситуація на Бахмутському напрямку залишається напруженою через запеклі бої, що тривають. "Агресор веде атаки як фланговими обходами, так і прямими штурмами поблизу населених пунктів Іванівське та Богданівка, маючи на меті захоплення міста Часов Яр".

Надалі, за словами Євлаша, окупанти планують розширити своє наступальне дійство у напрямку Костянтинівки, а потім і до Краматорсько-Слов'янської агломерації з південного флангу.

У зв'язку з розвитком ситуації на фронті, мер Часового Яру Сергій Чаус закликав мешканців Часовоярської міської громади Донецької області до евакуації. Зазначається, що відстань від міста Часов Яр до лінії фронтального зіткнення становить близько 5 кілометрів.

Читайте також: Окупанти обстріляли Донеччину: є загиблий і поранений

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк