09.03.2024, 17:24

У Маріуполі окупанти планують збудувати комерційні приватні будинки під іпотеку росіян, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

У Маріуполі Донецької області окупанти будують житло для продажу росіянам у спробі заселити місто та сформувати лояльну до окупаційного режиму більшість.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді з посиланням на "заступника міністра будівництва" та ЖКГ "ДНР" Максима Жуковського, передає Час Пік.

За даними фейкового "заступника міністра будівництва" та ЖКГ "ДНР" Максима Жуковського, окупанти, не задовольнившись будівництвом багатоповерхівок за іпотечні програми, тепер мають намір звести приватні житлові будинки на комерційних засадах. Планується, що таке будівництво буде здійснено у Маріуполі та Донецьку.

Жуковський зазначив, що місцеві жителі Маріуполя не мають змоги придбати житло в іпотеку, тому більшість нових приміщень, ймовірно, буде викуплено приїжджими з Росії. На запитання маріупольців про відсутність допомоги у відновленні пошкоджених будинків від псевдовлади "заступник міністра" не дав відповіді.

За даними Маріупольської міської ради, до російського вторгнення в Маріуполі налічувалося понад 38 тисяч приватних домогосподарств, з яких 6,5 тисяч були повністю зруйновані, а 25 тисяч постраждали від пошкоджень. "Наразі у всіх районах міста залишаються тисячі аварійних приватних будинків".

Читайте також: 

На Донеччині кадирівці грабують шахту, - "АТЕШ"

Окупанти обстріляли Донеччину: є загиблий та поранений

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк