05.03.2024, 21:12

Лікарі – інструмент для депортації українців та підтримки вояк: Росіяни завезли нових медиків на ТОТ для "оглядів"

Марина Гончар | Всі новини автора
лікарі

На тимчасово окупованих територіях відбулася невідкладна ротація медичного персоналу, призначеного для проведення так званих "медоглядів", що фактично маскують легалізацію депортації українців.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Група нових лікарів прибула на окуповані території з Кабардино-Балкарії, офіційно на медичні огляди, але, за інформованими джерелами, призначені для обслуговування особового складу Збройних Сил Російської Федерації.

Ці нові лікарі, які отримали неправдивий привід для своєї присутності на окупованих територіях, призначені виключно для здійснення медичних оглядів російських вояк. Проте на їхні плечі все ж таки покладено обов'язки медоглядів, які фактично служать приводом для депортації українців.

Ця стратегія чітко вписується в політику Москви щодо заміщення корінних мешканців окупованих територій росіянами. З приходом "руського миру" на Луганщину, регіон заполонили "російські брати", сусідство з якими завдає чимало клопоту місцевим жителям. Відтепер людям, які залишилися в окупації, доводиться жити у постійному страху.

Зазначимо, що російська влада не може гарантувати захист свого медичного персоналу, який обслуговує загарбані регіони. Ці особи не мають доступу до соціального захисту та страхових виплат у випадку "нещасного" випадку.

Ця ситуація прозоро відображає неспроможність Росії ефективно управляти своїми "гастролерами".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за попередніми підрахунками російських окупантів, 84% жителів тимчасово окупованої частини Луганської області "погодилися" взяти участь у "виборах" президента РФ.

Читайте також: У мережі з'явилися свіжі кадри зі "звільненого" Рубіжного - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк