01.03.2024, 20:53

Росіяни продовжують звозити найманців на окуповані території: з яких країн на цей раз?

Марина Гончар | Всі новини автора
наймайці

На тимчасово окупованих регіонах України знову зафіксовано прибуття нових груп найманців, які, за повідомленнями свідків, отримали завдання від кремлівської влади. Ці найманці є громадянами Куби та Непалу.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За отриманою інформацією, у різних регіонах помічено групи бойовиків із Куби та Непалу. Ці найманці проходять тренування на місцевих полігонах, де їх навчають російські інструктори, колишні члени терористичної групи "Вагнер". Це вже не перший випадок введення іноземців на окуповані території для участі у військових діях.

За аналізом ситуації, вбачається спроба Росії розширити географію своєї військової підтримки, вербуючи бійців із країн, де існують економічні проблеми та нестабільна політична ситуація:

"Росія активно вербує людожерів з бідних країн світу, де має розгалужені агентурні мережі, адже імперії завжди ведуть свої колоніальні війни руками чужих народів", - йдеться у повідомленні.

Важливо відзначити, що найманці отримують значно вищі виплати, порівняно з російськими громадянами, оскільки їхнє життя "коштує дорожче". Проте, навіть це високе винагородження не забезпечує їм соціального зростання в самій Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у РФ поліція отримала вказівку не заводити справу на наркозлочинців й натомість вербувати їх до контракту зі ЗС РФ.

За джерелами центру, при затриманні осіб, підозрюваних у збуті та поширенні наркотиків, їх доставляють до поліцейського відділку, проте не відкривають кримінальні провадження. Замість цього, на місце події прибуває прокурор та представник військкомату, які висувають пропозицію підписати контракт.

Читайте також: У "звільненому" Лисичанську знову палає на приватному подвір'ї

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк