29.02.2024, 23:05

Окупанти в "ЛНР" планують конфіскацію земель українських власників для будівництва іпотечного житла

Марина Гончар | Всі новини автора
іпотека

Окупаційна "влада" так званої "Луганської Народної Республіки" взяла курс на конфіскацію земельних ділянок, на яких раніше були українські власники, з метою спорудження нових іпотечних житлових комплексів.

Про це заявив "міністр будівництва та житлово-комунального господарства республіки" під час інтерв'ю місцевим журналістам, передає Час Пік.

Він зазначив, що конфіскації підлягає земля, яку раніше розподіляли "сумнівним юридичним особам" за часів України:

"Ми зараз працюємо в частині тих земельних ділянок, які ще за влади України були роздані незрозумілим юридичним особам. Опрацьовуємо механізм відчуження цих земельних ділянок у законному порядку для того, щоб їх залучати до житлового будівництва", - повідомив "міністр".

Проте, "чиновник" не уточнив, як саме окупаційна "влада" визначає сумнівність власника конкретної земельної ділянки.

Раніше, представник "міністерства" повідомив, що житло, яке вже будується на території "ЛНР", можна буде придбати в іпотеку вже у квітні.

Цей крок окупантів викликає серйозні обурення та занепокоєння, адже він не лише ставить під загрозу власність українців, а й підсилює напруженість у вже складній ситуації на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тимчасово окупований Лисичанськ Луганської області перетворився на справжнє "золоте дно" для любителів нажитися на чужій трагедії. Мародерство квартир - ще квіточки. Справжній простір для афер, спекуляцій та впровадження "політичної стратегії" відкриває місцевий "ринок нерухомості".

Читайте також: "По квартирах лазять, все виносять": У мережі розповіли, чим займалися "гастролери" у Красногорівці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк