29.02.2024, 20:37

Загарбники активно шукають дезертирів на окупованій Донеччині: стало відомо, які обмеження мають російські вояки

Марина Гончар | Всі новини автора
окупанти

На теренах Донецької області, яка тимчасово перебуває під окупацією, російські силовики вживають посилених заходів для виявлення та затримання дезертирів зі складу своїх загарбницьких військ.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Особливу увагу приділяють блокпостам росгвардії, кількість яких була збільшена для "ефективнішого контролю". Зараз, солдати ворожої армії піддаються ретельній перевірці при проходженні через ці блокпости.

Додатково, російським військовослужбовцям заборонено виїжджати на відпустку за межі тимчасово окупованих територій, а також їм обмежено свободу переміщення між населеними пунктами. Ці обмеження, за словами росіян, спрямовані на підтримку дисципліни та запобігання подібним випадкам втрати контролю над військовими підрозділами.

Очевидно, що ці заходи можуть призвести до загострення суперечок і конфліктів в межах російських військових частин. Такий підхід окупантів сприяє погіршенню дисципліни в рядах російської армії та утриманню атмосфери конфронтації серед її підрозділів, що, безумовно, "на руку" українським Силам Оборони.

Крім того, у Центрі національного спротиву ]]>повідомляють]]>, що у РФ поліція отримала вказівку не заводити справу на наркозлочинців й натомість вербувати їх до контракту зі ЗС РФ.

За джерелами центру, при затриманні осіб, підозрюваних у збуті та поширенні наркотиків, їх доставляють до поліцейського відділку, проте не відкривають кримінальні провадження. Замість цього, на місце події прибуває прокурор та представник військкомату, які висувають пропозицію підписати контракт.

Таким чином РФ вербує фактично майбутніх ув’язнених на досудовому етапі, сподіваючись таким чином уникнути соціальної напруги через мобілізацію в країні.

Читайте також: В Азовському морі горів російський катер берегової охорони, окупанти зазнали втрат - ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк