29.02.2024, 17:32

Окупанти просунулися на Авдіївському напрямку: у британській розвідці проаналізували дії військ РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

Війська РФ прагнуть наростити імпульс на Авдіївському напрямку, користуючись відсутністю укріпрайонів. Російські війська майже, напевно, взяли під свій контроль кілька населених пунктів у цьому районі.

Про це повідомляє британська розвідка в соцмережі Х, передає Час Пік.

Розвідники проаналізували дії військ РФ на Авдіївському напрямі після взяття міста. Фахівці наголосили, що територія на захід від Авдіївки залишається центром наступу Росії на сході України.

РФ захопила Авдіївку 17 лютого і з того часу просунулась на близько 60 км. Розвідники додали, що, найімовірніше, росіяни також окупували Ласточкине, Степове та Северне.

"Росія також, ймовірно, прагне наростити імпульс на осі, щоб скористатися тим фактом, що тут менше фіксованих, добре захищених позицій та міських територій, з яких українські сили можуть захищатися", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних Сил України Ілля Євлаш, окупаційні війська хочуть захопити місто Часів Яр у Донецькій області. "У населених пунктах Іванівське та Богданівка точаться бої".

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в Telegram-каналі повідомив, що військові у складі 3-ї штурмової та 25-ї окремої бригади змогли вибити російських окупантів з околиць села Орлівка Покровського району Донецької області.

"Ворог продовжує активні наступальні дії за багатьма напрямками лінії фронту, зокрема, особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ та захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка", - повідомив він.

Читайте також: "Утримати займані позиції та відновити становище там, де ми відійшли", - Сирський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк