28.02.2024, 21:25

"Краще не сперечатися з ними": У мережі повідомляють про заборону ввезення алкоголю до Рубіжного

Марина Гончар | Всі новини автора
рубыжне

На блокпостах у тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області з'явилася нова "проблема", що викликає бурхливу реакцію серед місцевих жителів. Інформація про те, що окупаційні сили активно контролюють провезення алкоголю через блокпости і у разі виявлення конфіскують його, викликала обурення у мережі.

Жителі міста повідомляють у проросійських чатах про "незручності", з якими вони стикаються під час проїзду через блокпост, передає Час Пік.

Днями, за їх словами, стався інцидент, коли хтось викликав поліцію на блокпост для ретельної перевірки транспортних засобів на наявність алкоголю. Ситуація призвела до утворення великої черги. Жителі стверджують, що контроль проводиться з особливою суворістю. Вони висловлюють незадоволення щодо неясних правил, які, за словами вояк, пов'язані з указом "голови" окупантів Пасічника.

Один із мешканців, який спробував з'ясувати у співробітників блокпоста деталі нових обмежень, стверджує, що йому не вдалося отримати чіткої інформації про номер указу та дату його виходу. У відповідь він отримав неприязні висловлювання і навіть погрози:

"Хто сьогодні проїжджав через блокпост, де понтони?... черга була як і раніше? Річ у тому, що вчора на блокпост хтось викликав поліцію, черга була зібрана майже на цілу годину - шукали алкоголь. Особисто сам ставив питання щодо провезення скільки можна провозити, відповідає що зовсім не можна!!!... питаю чиє це розпорядження - відповідає що це указ Пасічника, питаю номер указу і дату - не пам'ятає! у відповідь дізнався про себе дуже багато цікавого в нецензурній формі!Коротко, поки там ось так поводяться перевіряючі не раджу везти з собою навіть пляшку пива, і вже якщо у вас відбирають, то ви хоч самі виливайте спиртне, але не залишайте цілим на блокпосту ", - йдеться у повідомленні.

У проросійських чатах радять місцевим жителям уникати суперечок з окупантами та у разі конфіскації алкоголю краще звертатися до "комендатури" для оформлення скарги. При цьому повідомляється, що інформація, надана жителями щодо алкоголю, може бути використана проти окупаційних сил і розглядатися як порушення їх "порядку":

"Краще не сперечатися з ними і не з'ясовувати, а звертатися до комендатури для виявлення порушень їхнього порядку, на сьогодні інформація щодо алкоголю, яку нам надали, для них буде карана, розписувати поеми не хочу, просто даю пораду не вступати з ними в розбирання", - пишуть користувачі мережі.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області з'являються так звані нові "підприємці", у вигляді сина "голови ЛНР" Леоніда Пасічника. За словами очевидців, тепер окупаційні "влади" господарі у місті, а решта – на вихід.

Читайте також: Російські окупанти вбили чоловіка і його шестирічну онуку на Харківщині, - Нацполіція

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк