27.02.2024, 22:50

"Продати квартиру можна навіть з України": про ринок нерухомості у Маріуполі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
олдж

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області щосили працює ринок нерухомості. Продати квартиру можна навіть з України.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

За словами Андрющенко, ціни на нерухомість зросли вдвічі завдяки "іпотеці та штучно-високому рівню заробітних плат"

"Перше. Ціни. Ціни зросли вдвічі порівняно з періодом до війни. Чому? Відповідь проста - іпотека та штучно-високий рівень заробітних плат. Якщо все це помножити на рекламу, яка активно шириться в середньої полоси РФ, то все стає на свої місця. Всі ці логічні передумови посилюються двома речами - алчність та халява. Абсолютна більшість квартир продається по сфальшованим документам. Тому чистий прибуток майже 100 відсотків. А це - дайте більше", - повідомляє він. 

Продати квартиру можна навіть з України. Є спеціально навчені рієлтори з Донецька, які давно знайшли вихід на "порешать в Донецке документы".

"Плата за послугу складає до 25 відсотків від суму продажу та залежить від фінальної суму. Квартиру за 50 тисяч доларів продасте, отримаєте кріптою 40-45 тисяч на руки. Менше ціна - менший процент. Ризиковано? Звісно. Але в цій схемі здебільше приймає участь хтось з рідних/друзів/знайомих. Кому умовно довіряють люди в евакуації. Це, якщо в загальних рисах. Якщо в прикладі агенцій або адрес - ну от одна з донецьких агенцій спокійно торгує вкраденими квартирами в Маріуполі", - наголошує Андрющенко.

Він навіть оприлюднив дані так званого рієлтора.

"Рієлтор Чубарец Анна Васильевна ідентіфікована. В кого є бажання спробувати дізнатись подробиці сами - запрошую. Всі дані в наявності", - підкреслив він.

Від себе радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив: "Я б з задоволенням та без дрібниці хитання продав би свою квартиру в Маріуполі росіянам. Отримавши в такий спосіб дострокову репарацію. А за повернення, знову без жодного сумніву повернув би її собі назад. Це - справедливість в реальному світі. Тому, якщо у вас є така можливість - робить. Чесно. І не думайте про "нечесно". Чесно було до 24 лютого 22 року. Потім - війна. А тут свої правила та чесність".

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни відверто радіють з того, що "розбомбили власників квартир" і тепер нерухомість убитих людей можна продавати. Окупанти навіть не намагаються прикрити цинізм - записують відео свого захоплення від знищення Маріуполя і вихваляються, що залишилися від цього "у плюсі".

Читайте також:

У мережі "пояснили", як окупанти збираються "маневрувати" житлом у Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк