27.02.2024, 19:45

У мережі "пояснили", як окупанти збираються "маневрувати" житлом у Лисичанську

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрол

Квартири жителів тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області потрапляють до так званого "маневреного фонду". "Почекуни" наполягають, що "переоформлення" житла в "республіках" триватиме до 2027 року.

Про це повідомляють у місцевих проросійських пабліках, передає Час Пік.

Бувалі навіть пояснили, що ж таке "маневрений фонд" та його функціонал. Існує декілька варіантів, але сенс один - квартиру спочатку пограбують, а потім когось заселять. 

"Що означає маневрений фонд?",

"Без квартирних заселяти будуть, у кого відновлюють будинки",

"Тимчасове житло, можливо з підселенням",

"Так, зазвичай маневрений фонд це не приватні квартири або будинки, а нерухомість, що перебуває на балансі муніципалітетів. І в одну квартиру або будинок можуть поселити кілька сімей, з розрахунку не менше 6 кв. м. на людину. На період відновлення житла", - коментують місцеві знавці.

Деякі очевидці вважають, що це житло не простих громадян. Ймовірно там жили особливі люди, які все життя працювали, щоб купити та облаштувати своє помешкання, а потім довго та щасливо жити в ньому. Якби не "руський мир".

"Найімовірніше, це квартири не пересічних простих громадян. Інакше за яким правом їх вносять до маневреного фонду...", - наполягають користувачі мережі.

Знайшлися і такі, що наголошують на наказ президента загарбників - "про переоформлення квартир в республіках до 2027 року".

"Добрий вечір усім. Мені цікаво, а люди, які не зможуть приїхати в цьому році, а приїдуть пізніше, що буде з ними якщо там будуть заселені люди. Згідно із законом Путін оголосив, що переоформлення квартир в республіках до 2027 року, включаючи 2027. Як можуть люди приїхати з інших країн протягом 10 днів? Вони ж не у відпустку поїхали туди? Ось цікаво, моїй мамі повернуть цю квартиру або доведеться звернутися в прокуратуру РФ?", - йдеться у повідомленні.

Тож у лисичан є три роки, щоб повернутися додому і заявити про свої права на житло.

"Якщо протягом 3 років господарі не з'являються, то квартиру залишать новим мешканцям, колись ходила така розмова по Луганську. Але точно стверджувати не можу", - повідомляє автор.

Сьогодні окупаційна "влада" міста опублікувала список квартир, які підлягають незаконному заселенню. Як зазначають загарбники, "всі власники цих квартир мають протягом 10 днів прийти до так званої адміністрації Лисичанська з пакетом документів, що підтверджують право власності для відмови від передачі житла до маневрового фонду Лисичанська".

Читайте також:

Пожежі, "прильоти" та відсутність медицини: У мережі розповіли про обстановку в окупованій Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк