27.02.2024, 13:56

Кремль хоче повністю поглинути п'ять областей України: Путін вніс українські регіони до ПВО РФ

Кремль хочет полностью поглотить пять областей Украины

Президент РФ Володимир Путін 26 лютого підписав два укази. Згідно з одним із них, окупована частина України буде належати до Південного військового округу (ПВО). Однак в указі йдеться не лише про території, які вже перебувають під російською окупацією.

Згідно з указом Путіна, до ПВО повністю включено Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області, а також Крим (який був частиною ПВО з 2014 року). Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

На думку аналітиків ISW, включення окупованих територій України до Південного військового округу демонструє намір Кремля здійснити повну анексію цих територій.

"Включення як окупованих, так й неокупованих частин української території ще раз свідчить про те, що Росія має на меті максималістські цілі в Україні й прагне повністю поглинути всі п'ять українських територій до складу Російської Федерації", - вважають експерти ISW.

Наприкінці грудня 2023 року ISW вже ]]>писав ]]>про плани Кремля. На думку аналітиків ISW, Кремль не планує жодного перемир'я й Росія продовжуватиме війну, прагнучи захопити нові території України. 28 грудня заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв назвав Одесу, Дніпро, Харків, Миколаїв та Київ "російськими містами".

"30 грудня російський мілблогер заявив, що війна закінчиться, коли "Україна дозволить Росії взяти" Харківську, Миколаївську, Одеську та інші українські області. Колишній речник так званої народної міліції "ДНР" Едуард Басурін 30 грудня заявив, що раніше завдання Росії щодо війни в Україні було "розмитим" і "не було розуміння, де повинні зупинятися кордони", але заява Медведєва чітко дає зрозуміти. що Росія визначила, що її кордони повинні дозволяти "повний контроль" над Чорним морем і повинні включати Київ", - ]]>йдеться ]]>у звіті ISW.

Тим часом російські окупанти не залишають спроб та намірів прокласти у "глибокому тилу" нову залізничну гілку, яка має спростити військову логістику та зменшити залежність армії РФ від Кримського мосту.

Росія будує ділянку нової залізниці до Криму з окупованого Маріуполя Донецької області, яку окупанти вважають "глибоким тилом". Проте, аналітики у розвідці Міністерства оборони Великобританії зазначили, що залізниця перебуватиме у зоні ураження українських високоточних озброєнь великої дальності.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк