22.02.2024, 19:18

"От і вся відбудова": У мережі оприлюднили кількість ордерів на житло від окупантів у Маріуполі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
смиарпне

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області "визволителі" віщають про так звану відбудову міста. Нарешті стало відомо скільки маріупольців отримали житло.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Нарешті отримали цифри щодо стану справ з компенсаційним житлом в окупованому Маріуполі", - зазначив він.

Отже, за час окупації Маріуполя видано 3 269 ордерів. Вже демонтовано, тобто фізично перестало існувати 33, 5 тисяч квартир. 

"За два роки окупації росіяни забезпечили житлом менше за 10 відсотків маріупольців, що втратили квартири. От вам і вся відбудова. От вам "250 тьІсяч вернулось домой". Куди вони там повернулись, не підкажете? Бо ще щонайменш 30 тисяч квартир в стані "на демонтаж". Центр, це теж 50-60 тисяч людей відсутні", - наголосив Андрющенко.

За його словами, приватний сектор міста взагалі суцільні руїни.

"Цифри. Завжди лише цифри можуть довести ту чи іншу тезу. Не дарма росіяни ніколи їх не наводять. Тому, що правда на нашому боці", - підкреслив радник мера Маріуполя.

Нагадаємо, що новий етап перетворення міста розпочинається з колабораційної "адміністрації", яка продовжує здійснювати будівництво житла під іпотеку на території руйнованих будинків, які раніше належали місцевим мешканцям. 

Тим часом у мережі з'явилося відео, на якому "фахівці з житла" діляться інформацією про те, що відбувається на ринку нерухомості. Виявляється, для росіян вигідний бізнес - продаж квартир, чиї господарі були вбиті чи залишили місто. Квартири перебувають у поганому стані, тому "йдуть" дешевше, ніж цілі.

Читайте також:

"Здійснювали забір "російської крові": Російські пропагандисти випустили черговий фейк про "біолабораторію" в Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк