12.02.2024, 12:18

На окупованій Луганщині через негоду десятки тисяч людей залишаються без світла та води

На оккупированной Луганщине из-за непогоды десятки тысяч человек остаются без света и воды

На окупованій території Луганської області понад 21 тисячу людей залишилися без водопостачання. Також спостерігаються перебої в електропостачанні, без електрики залишаються понад 30 тисяч абонентів.

Як ]]>повідомили]]> в компанії "Луганськвода", люди залишилися без води через відсутність електропостачання на насосних станціях, спеціалісти "продовжують докладати всіх зусиль для відновлення напруги та подачі води", передає Час Пік.

"10-11 лютого було зафіксовано неодноразові аварійні відключення енергопостачання на об'єктах водопостачання "Луганськвода", внаслідок яких відбувалися збої та припинення подачі води у населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 09:00 12 лютого без напруги залишалися 13 насосних станцій, через що проблеми з водопостачанням зазнають мешканці міст Краснодон, Ровеньки, Свердловськ, Червонопартизанськ, селищ Чорнухине, Кам'яне, Щотове, Рафаїлівка.

"Відновлення роботи насосних станцій та подачі води можливе буде після стабільного відновлення енергопостачання об'єктів та входження до колишнього режиму водопостачання", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у "Луганськводі" попередили, що 12 лютого через ремонтні роботи можливі перебої в подачі води у Луганську, Ровеньках, Кіровську, Алчевську, Брянці, Стаханові, Первомайську, Антрациті, Красному Лучі, а також у Краснодонському, Лутугинському, Слов'яносербському, Перевальському, Станично-Луганському районах.

Нагадаємо, несприятливі погодні умови - снігопад та крижаний дощ стали причиною масових відключень електроенергії у низці регіонів т.зв. "ЛНР". До вечора 11 лютого без електрики в "ЛНР" було понад 90 тис. абонентів. На ранок 12 лютого вдалося відновити електропостачання приблизно для 57 тис. абонентів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк