07.02.2024, 19:47

"Тактика комбінування": Військовий експерт проаналізував ракетні удари російських терористів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фйячі

Щодо ракетних ударів на 7 лютого, на думку військового експерта, вони являють собою вже знайому нам тактику комбінування різних засобів ураження.

Про це написав військово-політичний оглядач Коваленко у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Для початку, він проаналізував загальновідому інформацію.

У ніч і на ранок 7 лютого Росія застосувала 64 засоби ураження по території України, а саме:

  • 20 дронів-камікадзе Shahed-131/136 з яких було збито 15;
  • 29 крилатих ракет Х-101/555/55 з 10-ти літаків стратегічної авіації Ту-95МС, з яких було збито 26;
  • 3 КРМБ "Калібр", збито 3.

Так само запускалися ракети, які не вдалося збити через відсутність необхідного ППО для їх перехоплення:

  • Х-22/32 - 4/0;
  • 9М723 ОТРК "Іскандер" - 3/0;
  • С-300 - 5/0.

На його думку, удар являв собою вже добре знайому тактику комбінування різних засобів ураження. Першою хвилею йшли Shahed-131/136, потім поступально підключалися пуски ракет, синхронізовані між собою. Засоби, які складно перехоплювати, спрямовували на ті регіони, які не мають для їхнього перехоплення відповідного ППО. На Київ же удар спрямовувався компонентою Х-101/555/55 з метою прориву ППО.

За словами Коваленко, на себе звертає увагу дуже рідкісний пуск КРМБ "Калібр" і їх запущена непарна кількість.

"Усі пускові установки на носіях "Калібрів" - парні, знову-таки, чому був непарний пуск? Раніше відповіді на це запитання давалися", - наголошує оглядач.

Застосування ж Х-101/555/55 продовжує підтверджувати факт щадного навантаження Ту-95МС - по 2-3 ракети на літак, замість, наприклад, 80 або всіх 29 на 4 з максимальним навантаженням. Так само, 29 ракет не можна віднести до категорії масованого удару, що говорить про економію цієї категорії. І не дивно. Після грудневих і січневих ударів запас цих ракет значно зменшився, а шляхом виробництва його повноцінно відновити, ще не вдалося.

Привертає до себе увагу ураження великої кількості інфраструктурних об'єктів. Водопровід, теплотраса, об'єкти енергозабезпечення.

У російському інформаційному просторі вельми наполегливо поширюють наративи про поразку аеродромів для прийняття F-16, складів і підприємств з виробництва дронів тощо. При цьому жодного фактичного доказу досягнення поставлених цілей пред'явлено не було. Демонстрації ураження цивільної інфраструктури та житлових будинків намагаються уникати.

Попередній ракетний удар був здійснений РОВ в ніч/вранці на 23 січня. Минуло два тижні з того моменту. За дивним збігом чи ні, але саме за цей період ВПК Росії міг виготовити 29 ракет Х-101/555/55. Хоча, це все ж таки просто збіг, оскільки в запасі у них ще після попередніх ударів залишалося кілька десятків ракет.

"Так само цікавим є питання, а де перебував цієї ночі літак М55. Чи не здійснював він зі стратосферних шарів спостереження за процесом роботи нашої ППО?", - наголосив військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, що у середу, 7 лютого, російська армія знову б'є ракетами по території України. У низці регіонів пролунали вибухи, працювала ППО.

Читайте також:

Ракетний удар по Києву: кількість постраждалих зросла, є загиблі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк