29.01.2024, 09:59

В окупованому Маріуполі триває "віджим" вцілілих квартир

оккупированный Мариуполь

"Звільнивши" Маріуполь, російські окупанти тепер хочуть одного – замінити корінних маріупольців на громадян РФ. Окупаційна влада "віджимає" вціліле житло й робить все, щоб власники зруйнованих квартир так і залишилися без житла.

Російські пропагандисти продовжують розповідати, як "відроджується" зруйнований Маріуполь. Однак вони мовчать про те, що окупанти роблять все для того, щоб у місті залишилося якнайменше корінних маріупольців, повідомляє Час Пік.

У Маріуполі продовжують зносити пошкоджені обстрілами будинки. На їхньому місці будують нові багатоповерхівки, у яких вже немає місця для місцевих мешканців, які залишилися без житла. Сьогодні "Маріуполь - не для маріупольців".

На тих, кому все ж таки "пощастить" й їхній будинок не знесуть, а починають ремонтувати, чекає повне розчарування. З будинку роблять "красиву цукерку" лише зовні, а всередині власників чекають голі стіни.

Буває й так, що замість ремонту "будівельники" просто виносять з квартири все начисто. Але найчастіше - розпочинають ремонт для "красивого репортажу", а потім просто все кидають й зникають, залишивши мешканців віч-на-віч із проблемами у напівзруйнованих будинках.

Тепер під виглядом "проведення невідкладних робіт з усунення аварійних ситуацій на внутрішньобудинкових інженерних системах та внутрішньоквартирному обладнанні" та проведення "суцільної інвентаризації об'єктів нерухомого майна" окупанти вирішили "віджати" у Маріуполі всі квартири.

Пушилін своїм указом №515 від 2 листопада 2023 р. дозволив зламувати всі порожні квартири. "Влада" пропонує власникам квартир з оригіналами документів, що підтверджують право власності на об'єкт нерухомості, особисто з'явитися на "звірку" до 20 лютого 2024 року.

Що буде із квартирами, господарі яких так й не з'являться в окупованому місті, здогадатися нескладно. Місто просто кишить російськими вояками та "понаїхавшими" з РФ. Ось вони то, на думку Кремля, й мають стати "новими маріупольцями"...

оккупированный Мариуполь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк