22.01.2024, 14:45

Вибухи у Донецьку та Макіївці: окупанти заявили про серйозні пошкодження на енергооб'єктах

Взрывы в Донецке и Макеевке

В окупованих містах Донецьк та Макіївка вранці пролунали вибухи. Влада заявила про атаку БПЛА на енергооб'єкти. За даними РЕМ, ушкодження серйозні.

Вранці 22 січня в окупованих Донецьку та Макіївці пролунали вибухи. На кількох електропідстанціях було зафіксовано загоряння, повідомляє Час Пік із посиланням на місцеві паблики та окупаційні ресурси.

Після вибухів спостерігаються перебої з енергопостачанням та у роботі мобільного зв'язку. В окупаційних адміністраціях міст повідомили, що за даними РЕМ, пошкодження серйозні та енергетики поки що не можуть назвати чітких термінів закінчення ремонту.

За даними "влади", в результаті атаки БПЛА без напруги залишилося близько 152 тисяч побутових споживачів, 150 котелень, було знеструмлено багато підприємств, у тому числі донецька шахта ім. Засядька, шахти "Чайкіно" та "Щеглівська-Глибока" у Макіївці.

Проблеми зі світлом у мешканців Червоногвардійського, Кіровського, Центрально-Міського районів Макіївки, у Гірницькому районі спостерігалося падіння напруги. Донецьк також частково знеструмлений, проблеми з енергопостачанням у Куйбишевському, Ворошилівському та Київському районах.

Telegram-канал "Mash на Донбасі" повідомляє, що в соцмережах люди пишуть, що зараз частково без світла також Кіровський, Будьонівський, Петровський та Ленінський райони Донецька.

Крім того, через нібито пошкодження базових станцій оператора виникли перебої у роботі мобільного зв'язку, які спостерігаються у Київському, Куйбишевському, Ленінському районах Донецька та у Червоногвардійському та Центрально-Міському в Макіївці.

Окупаційна влада заявила, що у ліквідації наслідків задіяні всі оперативні служби та проводяться аварійні роботи. Однак жодної офіційної інформації про терміни закінчення ремонтних робіт влада не дає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк