17.01.2024, 20:30

Криза водопостачання: Донецька та Луганська області можуть зіткнутися з дефіцитом води

Марина Гончар | Всі новини автора
оскол

Питання забезпечення водою на сході України є досить гострим, оскільки бойові дії спричинили значні руйнування гідротехнічних споруд, зокрема системи каналу Сіверський Донець — Донбас. Включно із водосховищем на річці Оскіл.

Про це повідомляє Час Пік із посиланням на фахівців.

"За допомогою гідротехнічної споруди на цій річці здійснювалася акумуляція стоку та, відповідно, накопичення запасу водних ресурсів, що давало можливість регулювати водність річки Сіверський Донець – основного джерела питного та промислового водопостачання регіону. З руйнуванням греблі на Осколі таку можливість втрачено, і це серйозна проблема для нашого маловодного регіону", — каже начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук.

Хоча такі міста, як Краматорськ та Слов'янськ, наразі не мають проблем із нестачею води, забираючи її безпосередньо з річки, то практично на початку каналу Сіверський Донець — Донбас, міста Покровськ, Мирноград та Торецьк Донецької області вже помітно відчувають цей дефіцит. Завершивши бойові дії та деокупацію територій, коли люди масово повернуться додому, виникне ще більш гостра нестача води.

Читайте також: У Рубіжному неспокійно: сьогодні ввечері пролунало три гучні вибухи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк