17.01.2024, 14:06

"Ми - піддослідні пацюки": Жителі окупованого Донецька скаржаться на нестерпні умови життя

Иллюстративное фото / Открытый источник

Після приходу "руського миру" жителі "звільненого" Донецька навчилися жити без води та опалення. Взимку вони гріють цеглу, щоб зігрітися та збирають сніг, щоб помитися.

До російської окупації Донецьк був одним із найбагатших міст України. Сьогодні мешканці, колись сучасного та процвітаючого міста, скаржаться на нестерпні умови життя, в яких їм доводиться жити після "визволення", повідомляє Час Пік.

"Експеримент над дончанами йде конкретний. Лабораторія якась. А ми - піддослідні щури...", - визнають дончани.

Вони давно вже забули, що таке блага цивілізації. Вони навчилися жити без води та опалення. Влітку вони видобувають воду з джерел та дощу, а взимку збирають сніг. Холодні сирі квартири вони намагаються обігріти електроприладами та "дідівським способом" - нагріваючи на плиті цеглини.

Як визнають самі дончани, після приходу "руського миру" стало лише гірше і люди живуть, як у Кам'яному віці. "Нас опустили нижче за собак", - кажуть жителі Донецька. Те, що "на Донецьк забили", не приховують навіть місцеві колаборанти.

У 2014 році дончанам обіцяли "процвітання". Воно й настало, але лише виключно в сюжетах кремлівських пропагандистів. А поки російські телеглядачі радіють за "звільнених" українців та пишаються своїми вояками, а "верхівка ДНР" рапортує у Кремлі про "досягнення республіки", дончани "загинаються" від "щасливого життя". Що коїться у маленьких містах - страшно навіть подумати...

"У розпачі люди кричать, що над ними проводять якийсь експеримент, як над піддослідними пацюками.

Я ще з 2014 року це говорю.

Донбас - російське поле експериментів", - прокоментував "крик душі" дончан український журналіст Денис Казанський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк