14.01.2024, 22:05

"Були прильоти на околицях": У мережі з'явилися свіжі новини з окупованого Лисичанська

Марина Гончар | Всі новини автора
лисичанск

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області продовжуються серйозні труднощі, залишаючи місцевих жителів в умовах непостійності та страху. За повідомленнями з міста, постійні обстріли призводять до загрози життю та безпеці, а відсутність води та електроенергії лише погіршує ситуацію.

Про це пишуть місцеві жителі у пропагандистських чатах, передає Час Пік із посиланням на регіональний ТГ-канал "]]>News Lis13chat]]>".

Однією з актуальних проблем є постійні обстріли, які створюють, як мінімум, несприятливу атмосферу. Мешканці свідчать, що "гучно" через постійні артобстріли, крім того, над містом регулярно пролітають безпілотники та навіть падають у межах Лисичанська.

Окупанти, на думку місцевих жителів, виявляють байдужість до проблем міста. Залишивши людей без води в деяких районах на два тижні, вони не роблять необхідних кроків для покращення ситуації:

"Дзвінок з Лисичанська, дуже холодно, стало тихіше, але багато безпілотників як літають, так і падають у межах міста, були прильоти околицями кілька днів тому, воду в деякі райони не привозять уже майже 2 тижні", — говориться в одному з повідомлень.

З розмов у місцевих сепаратистських чатах стає зрозуміло, що в ряді районів, таких як Скляний та ГТВ, можливо, були короткочасні покращення в подачі електроенергії. На 3 мікро навіть дали воду, проте миттєво припинили її подачу.

Жителі міста також повідомляють про роботи з ремонту водних комунікацій, які точилися навіть у новорічні свята. Втім, вони зазначають, що ці покращення все ще не вирішують основні проблеми і що загальна ситуація залишається важкою.

"Дзвонили Скляний, сьогодні дали світло. Вул. Севастопольська",

"Розмовляв зі своїми зараз… Включили їм електрику на 3 мікро (12.01.- задоволені тепер); В цей же день і дали натиск води, конкретний, на 5 поверх видавлювало будь здоровий, що навіть і бойлер увімкнувся, але правда через добу вода зникла). Мабуть, тестують систему водопостачання. Ремонт водних комунікацій триває, працювали навіть у Новорічні свята. Вже більшу частину розритого, на ГТВ, закопували. Шумно вдалині останнім часом, сьогодні теж шуміли", - пишуть користувачі мережі.

Ситуація в Лисичанську продовжує вимагати уваги як з боку місцевої влади, так і світової спільноти для вирішення гуманітарних проблем та запобігання подальшим стражданням місцевих жителів.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Прильоти" в центрі та атака дронами: обстановка в окупованій Кремінній від очевидців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк