28.12.2023, 13:20

Гауляйтера окупованої Донеччини Пушиліна заочно засуджено до 15 років тюрми

Гауляйтер оккупированной Донетчины Пушилин заочно приговорен к 15 годам тюрьмы

Очільника окупаційної адміністрації у тимчасово захопленому Донецьку, колаборанта Дениса Пушиліна засуджено до тюремного ув'язнення. Суд призначив йому 15 років тюрми.

Гауляйтера окупованої Донеччини заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років й конфіскацією майна. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Донецької обласної прокуратури та прес-служба СБУ, передає Час Пік.

"За даними слідства, Пушилін виконує вказівки Москви щодо сприяння збройній агресії РФ та поширення кремлівського режиму на території східного регіону України.

З початку повномасштабного вторгнення РФ він забезпечує перекидання ворожих військ на східний фронт, у тому числі через автошляхи та залізничне сполучення.

Також він організовував псевдореферендум щодо "приєднання" захопленої частини Донеччини до складу країни-агресора.

При цьому після фейкового плебісциту фігурант брав участь у підписанні з Путіним так званого "договору про входження" регіону до РФ", - ]]>повідомили ]]>в СБУ.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав Пушиліна винним за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, за попередньою змовою групою осіб).

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Гауляйтер оккупированной Донетчины Пушилин заочно приговорен к 15 годам тюрьмы

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк