02.09.2023, 17:26

"Сюрприз" до свята: Лисичанськ залишився без води через страйк працівників водоканалу

Лисичанск остался без воды из-за забастовки работников водоканала

Сьогодні, 2 вересня, Лисичанськ відзначає День міста. До свята городянам зробили неприємний "сюрприз" - Лисичанськ залишився без води через страйк працівників водоканалу.

Лисичанськ 2 вересня відзначає День міста та 80-ту річницю звільнення від німецько-фашистських загарбників. Лисичанська громада другий рік святкує день міста в окупації. Люди, яким довелося виїхати з рідного міста, мріють якнайшвидше повернутися до звільненого Лисичанська після деокупації, повідомляє Час Пік.

Тим часом окуповане місто продовжує вмирати. Жодного відродження та відновлення, про що так мріяли місцеві "почекуни".

У Лисичанську так і не розпочали ремонт зруйнованих обстрілами будівель. Багато лисичан вже більше року чекають на обіцяний газ, світло чи воду. Але "влада" невпинно нагадує людям, що споживачі мають платити за комунальні послуги. Яких багато людей не одержують...

Місто заростає бур'яном та сміттям, його окупували не лише російська орда, а й полчища гризунів - Лисичанськ все більше нагадує "джунглі".

Жителі окупованого Лисичанська скаржаться на невиплату компенсацій за зруйноване житло. Багато хто чекає на обіцяні гроші більше року...

Із зарплатами у місті теж велике лихо. Люди по півроку працюють "за спасибі". У працівників водоканалу терпець урвався - вони вирішили страйкувати, через що все місто залишилося без води.

"У черзі розговорилася з чоловіком із водоканалу. Каже, їм вже давно зарплату не платять, фінансування не дають", "Мій друг працює у фірмі з обслуговування автобусів, у депо, зарплату півроку не бачив", "Чому не пишуть колективну заяву до прокуратури?", "Я чула, що й комунальники не отримують грошей, десь гуманітаркою віддають", "Так, по зарплаті дуже велика заборгованість. Багато людей пішло з водоканалу... Сьогодні дзвонила мама, води вже немає, начебто водоканал страйкує" , "Гроші на зарплати бюджетникам виділяє Луганськ. Саботаж тільки звідси може йти. Чули вже: ми терпіли 9 років, а ви "жировали" під Україною. ПотЕрпите. Треба збиратися всім колективом та йти до прокуратури", - пишуть лисичани у місцевому чаті.

Дивно, але люди ще вірять, що їхні законні вимоги та скарги зможуть кардинально змінити ситуацію. У Луганську вже 10-й рік пишуть...

Багато лисичан розуміють ситуацію, що склалася, але й без води сидіти не готові. Але багатьох страйк не торкнеться зовсім, оскільки води вони не бачили вже понад рік.

"Як то кажуть, з Днем міста, лисичани", "Так її і не було", "А що, так можна було?", "Води не було, а потім її відключили", - пишуть у коментарях.

Ну, а вимушені переселенці сподіваються й вірять, що скоро повернуться до рідного міста. Лисичани з різних куточків України та світу вітають один одного зі святом...

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк