27.07.2023, 14:40

"Незвиклим поглядом на місто дивитись боляче": Очевидець поділився враженнями від поїздки до окупованого Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі з'явилося нове повідомлення від мешканця тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області, який відвідав рідне місто та поділився враженнями від поїздки.

Як пише місцевий житель у регіональному пабліку, "незвиклим поглядом на місто дивитись боляче", передає Час Пік.

"Вчора приїхала з Лисичанська, їздила подивитися розбиту хатку на автобусі перевізника. Туди доїхали швидко, назад довго стояли на митниці через одного пасажира з українським паспортом. У місто пускають із пропискою чи документами на житло. Незвичним поглядом на місто дивитися боляче, але люди такі душевні, добрі та втомлені.У магазинах є абсолютно все, крім алкоголю, ціни високі.Автобуси ходять за часом, розклад висить на зупинках."113" від Цегляного до Пролетарська, проїзд 20 рублів, на ГТВ ходить "109", але на ньому не їздила. Ринок є, не великий звичайно, але можна все купити. Абрикосів цього року немає", - пише мешканка Лисичанська.

За її словами, у місті дуже багато розбитих будівель та зарослих дворів.

"Вулиці та двори (де не живуть) зарослі, сміття вивозять рідко. Багато розбитих будівель. Народ в основному пенсіонери, але є і молодь, і діти, багато велосипедистів. У нас вулиця над шахтою, тому будинки всі потріскані від вибухів, плитка у дворах теж.До постійних звуків вибухів за тиждень звикнути не змогла.Люди всі розбираються, де звук прильоту, де відльоту, де ППО спрацювало або іншу зброю. Р-н Цегляного світло було постійно, вода з ранку до обіду, потім вимикають, газ є. Сусіди згуртувалися, один одному допомагають. Ходила на Войківський цвинтар, усе заросло. Зацвітає амброзія, її дуже багато, вище за голову. Зв'язку немає".

Раніше в мережі з'явився сюжет від російських пропагандистів під назвою "Через рік… Лисичанськ". Відповідаючи на запитання про те, що в місті змінилося за минулий рік (рік окупації), лисичани, не змовляючись, змогли назвати лише одне "досягнення".

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Як зараз виглядають улюблені місця мешканців Лисичанська - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк