17.07.2023, 16:40

У мережі з'явилися новини з Житлівки та Попівки Луганської області

Марина Гончар | Всі новини автора
житловка

Мешканці тимчасово окупованих селищ Житлівка та Попівка Луганської області продовжують жити в умовах постійної загрози та нестабільності. Вони стикаються з величезними труднощами, пов'язаними з відсутністю комунікацій та зруйнованими будинками.

Повідомляється, що в Житлівці спостерігається помітне покращення ситуації за останні кілька тижнів, передає Час Пік.

Стало тихіше, і селище не піддається прямим впливам війни. Проте звуки бойових дій досі чути з боку Кремінної та Попівки. Електрики в Житлівці вже півтора року немає, але газ, як і раніше, доступний. Деякі жителі, які можу собі дозволити, придбали генератори, які працюють на газ, щоб забезпечити себе електроенергією.

У Попівці навпаки, ситуація сильно загострилася. Протягом минулого місяця там було відносно спокійно, але за останній тиждень - два бойова активность відновилися і селище постійно зазнає обстрілів. Перебування там стало вкрай небезпечним, цілих будинків практично немає, а, як мінімум, серйозні пошкодження від уламків одержала кожна будівля.

На відміну від Житлівки, у цьому селищі вже майже півтора року відсутні абсолютно всі комунікації. Мешканців залишилося там зовсім небагато, близько 20-30 осіб, але вони навідріз відмовляються залишати свої будинки, незважаючи на небезпеку.

Раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованій Кремінній зберігається напружена обстановка, особливо вночі та вранці, коли звуки фронту, що проходить поблизу фронту, чутні чіткіше. Мешканці стикаються з низкою проблем, що сильно впливають на їхнє повсякденне життя.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк