17.07.2023, 15:42

"Обстановка напружена, дуже гучно": У мережі з'явилися свіжі новини з окупованої Кремінної

Марина Гончар | Всі новини автора
кременная

У тимчасово окупованій Кремінній Луганської області зберігається напружена обстановка, особливо вночі та вранці, коли звуки фронту, що проходить поблизу, чутні чіткіше. Мешканці стикаються з низкою проблем, що сильно впливають на їхнє повсякденне життя.

Багато хто змушений ночувати у підвалах, щоб уникнути небезпеки у разі можливих "прильотів". Повідомляється, що вкрай сильно постраждали околиці міста, умовно - з боку Лиманського напрямку, передає Час Пік.

Попри це, останні 3-5 днів у місті була електрика і всі комунікації функціонували без проблем, за винятком деяких вулиць та провулків, де дроти ще не "відновлені" або водопостачання не може бути налаштоване. У зв'язку із встановленням нових трубопроводів не всі будинки можуть бути підключені до централізованої водопровідної системи. Встановлення індивідуальних водопроводів для кожного будинку коштує від 15 до 20 тисяч російських рублів, що, очевидно, недоступно для багатьох жителів, тому їм доводиться користуватися колодязями.

Магазини, які працювали досі, продовжують свою діяльність. Їхні господарі або наймають машини, або самі доставляють товари аж із Луганська. Однак далеко не всі готові регулярно їздити туди через відсутність доріг та банальну небезпеку.

Раніше повідомлялося, що росіяни повністю закрили доступ до тимчасово окупованих Кремінної та Рубіжного, ускладнюючи навіть місцевим жителям виїзд із цих населених пунктів. Випускають нові пропуски, але чомусь не роздають їх нікому. А з Рубіжного взагалі повертають до Сєвєродонецька.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Зате у газетах гарно пишуть": У мережі показали якість "ремонтів" у Сєвєродонецьку - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк