02.07.2023, 14:55

Жителі Рубіжного розповіли, коли чекати на відновлення мобільного зв'язку в місті

Марина Гончар | Всі новини автора
Рубежное

У тимчасово окупованому Рубіжному Луганській області мешканці стикаються із серйозними проблемами зв'язку, які залишають їх у повній інформаційній ізоляції. Повідомляється, що вже кілька місяців мобільного зв'язку в місті немає, і згідно з чутками, очікувати його відновлення найближчим часом не варто.

Про це пишуть люди, які побували у місті в регіональних чатах, передає Час Пік.

Місцеві жителі, вірячи в обіцянки окупантів про налагодження зв'язку, опинилися у складному становищі. Відсутність зв'язку робить їх уразливими перед маніпуляціями та поширенням хибних новин. Очевидно, що така ситуація дозволяє загарбникам контролювати інформаційний простір та продовжувати свою пропагандистську діяльність.

"Зв'язку немає, учора приїхали з міста, кажуть, до вересня не буде мінімум", - повідомляють громадяни.

Нагадаємо, що окупанти обіцяли відновити зв'язок у Рубіжному до весни, проте вже середина літа, і жодних значних кроків у цьому напрямі не видно. Трохи краща ситуація в інших містах регіону, включаючи Лисичанськ та Сєвєродонецьк, але мешканці все одно страждають від нестачі зв'язку та інших обмежень. У випадках, коли люди намагаються знайти мобільний зв'язок на дахах і зателефонувати родичам, росіяни загрожують їм покараннями, такими як ув'язнення в підвали на тривалий час або примус до копання окопів.

Крім того, траплялися і трагічні випадки, коли люди гинули через відсутність можливості зв'язатися з екстреними службами, такими як швидка допомога чи пожежна охорона.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк