08.05.2023, 13:39

СБУ затримала двох колаборанток на Донеччині

Альона Тихоненко | Всі новини автора
затриманий

Служба безпеки України затримала двох колаборанток з Донецької області, які "зливали" росіянам локації Сил оборони. Наразі затримані перебувають під вартою.

Про це повідомила пресслужба СБУ у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Згідно з даними СБУ одна інформаторка є жителькою Бахмутського району. Вона допомагала «вагнерівцям», які штурмують Бахмут. Зокрема жінка збирала інформацію про маршрути переміщення українських військ. Повідомляється, що отриману інформацію вона надсилала ПВК "Вагнер" через знайомих, що проживають у Росії.

"Для комунікації використовувала месенджер Телеграм, а розвіддані переправляла у вигляді аудіоповідомлень та міток на електронних картах", — йдеться у повідомленні.

СБУ зазначає, що іншою колаборанткою стала жителька Слов'янська. Вона напряму передавала інформацію російському військовому, з яким познайомилась через заборонену соціальну мережу: 

"Жінка «познайомилась» з рашистом через заборонену російську соцмережу «Однокласники». За його вказівкою вона передавала загарбникам дані про пересування підрозділів Сил оборони поблизу міста.Також вона надала агресору координати місцевої поліклініки та однієї зі шкіл", — повідомила СБУ.

Також додали, що обох жінок затримали під час того, як вони виконували ворожі завдання. Їм повідомили про підозру у вчиненні злочинів, зараз триває розслідування.

Читайте також: Загрожує довічне: викрито шістьох поліцейських-зрадників з Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк