19.04.2023, 13:40

"Сєвєродонецьк перевтілюється": у місті провели черговий суботник у дусі радянської пропаганди

Альона Тихоненко | Всі новини автора
суботник

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області пройшов загальноміський суботник. Окупанти продовжують говорити, що місто "процвітає" та "оживає". У мережі з'явились нові кадри.

Їх опублікував місцевий Telegram-канал окупантів, передає Час Пік.

Повідомляється, що нібито ідея проводити суботники регулярно виникла давно і завдяки голові так званої "ЛНР" її вдалося втілити.  Окупанти заявляють, що місто "відновлюється та процвітає", і у ньому все насправді "дуже добре".

"Суботник - продовження акції «Чисті п'ятниці», які проводились восени 2022 року. Представники Адміністрації, міських установ, комунального господарства та, звичайно, небайдужі мешканці підтримали ініціативу та провели широкий спектр робіт з очищення міста від побутових, будівельних та інших видів відходів", — йдеться у повідомленні т. зв. "адміністрації" Сєвєродонецька.

У тому числі сєвєродончани прибирають наслідки нещодавнього снігопаду, який повиривав дерева і пошкодив комунікації. Проте лагодити їх ніхто не поспішає. У місті, як і раніше, дефіцит світла, води, проблеми зі зв'язком та медициною. Крім того, Сєвєродонецьк перетворюється на велике сміттєзвалище. В одному з районів воно тягнеться на десятки метрів. Про це місцева незаконна "влада" мовчить. 

Нагадаємо, що для створення образу "відновлення" Сєвєродонецька нещодавно росіяни влаштували розвагу самі собі. Мирних жителів практично не було, а якщо і були, то це люди похилого віку. Можливо, просто потрібна була масовка. Всі "веселощі" відбувалися на тлі руйнувань, які самі росіяни й принесли до Сєвєродонецька. Дуже "веселий" вийшов "концерт".

Раніше повідомлялось, що так звана "адміністрація" тимчасово окупованого Лисичанська закликає мешканців міста провести суботник. У повідомленні йдеться, що "21 квітня 2023 року відбудеться загальноміський суботник. Закликаємо всіх небайдужих та активних мешканців, взяти участь!".

Читайте також: У мережі з'явилось нове відео "перевтілення" Лисичанська: реакція соцмереж

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк