16.04.2023, 11:24

"Та хоч каміння з неба!": В окупованому Донецьку люди мріють, щоб вода текла з кранів

Иллюстративное фото / Открытый источник

До приходу "руського миру" Донецьк був сучасним містом, яке приймало у себе зірок світової величини, де проходили змагання світового рівня... Тепер це пересічне місто "ДНР", в якому люди мріють про елементарні речі, наприклад, просто прийняти душ...

Колись донеччани, як і кримчани, кричали: "Та хоч каміння з неба!", радісно зустрічаючи "руський мир". Тепер це каміння б'є їх все сильніше й сильніше, повідомляє Час Пік.

Донецьк був під контролем бойовиків "ДНР" із квітня 2014 року. 30 вересня 2022 року був анексований РФ. Місцеві "почекуни", які мріяли про "райське життя", вже давно зняли рожеві окуляри, мріючи про одне - вижити.

За 9 років Донецьк перетворився на сіре похмуре місто, в якому місцевих жителів залишилося менше, ніж тих, хто "понаїхав". Замість зірок світової величини Кремль направляє сюди розважати людей російських артистів, для яких сьогодні зачинено сцени в усьому світі. Замість змагань світового рівня - зруйнована та занедбана "Донбас Арена"...

Мешканці Донецька вже не мріють, що їхнє місто перетвориться на "Лас-Вегас", вони мріють про елементарні речі. Зокрема, з приходом "руського миру" багато хто з людей забули, що таке "вода з кранів" та "нормально прийняти душ".

Люди набирають воду в криницях та колодязях, збирають сніг та дощову воду... А їм обіцяли "рай" після приходу "руського миру"...

"Ми вже рік, як у Росії, а води немає! Ні *упу, ні яйця не можемо помити!", - повідомляють донеччани, забуваючи про те, що вони вже 9 років живуть під контролем Кремля. Багатьох навіть "каміння з неба" не навчили - вони досі "шукають правди" та просять допомоги у Путіна.

На "крик душі з Донецька" звернув увагу український журналіст Денис Казанцев, який у Telegram опублікував розповідь підписника з Донецька про ситуацію з водою у місті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк