04.02.2023, 21:53

"Зайвохромосомні пишуть листи про обмін пам'ятників на дрова": Мер Дніпра розповів про дивний лист з Росії

Ольга Ранська | Всі новини автора
памятник

На ім'я глави м. Дніпра Бориса Філатова надійшов офіційний лист із країни-агресора з проханням обміняти знесені в місті пам'ятники радянської спадщини на дрова для українського населення.

Мер Дніпра підтвердив факт наявності цього листа у себе у Facebook, передає Час Пік.

"Це дуже смішно. Якби не було так сумно. Так, це - правда. Зайвохромосомні, які живуть у власному метавсесвіті, пишуть нам до міськради листи про обмін пам'ятників на дрова", - написав Філатов.

Адміністрація м. Кремінки Калузької області РФ, серйозно довіряючи ТБ-пропаганді, мабуть, і справді думає, що Україна буквально замерзає, тому вирішила допомогти цивільним особам "дровами" в обмін на знесені в Дніпрі пам'ятники. Ось витяг з офіційного "документу":

"До Вас звертається адміністрація міста Кремінки Жуківського району Калузької області з проханням передати нашому місту знесені пам'ятки культури у місті Дніпропетровську в обмін на дрова для цивільного населення України", - йдеться у листі. Далі адміністрація перераховує пам'ятники, в яких найбільше зацікавлене місто та його мешканці.

Примітна, однак, і сама відповідь на лист співробітників Дніпровської адміністрації, в якому вони щиро вітають мешканців м. Кремінки "зі скасуванням кріпосного права" та з тим, що "до селища дотягнули інтернет". Однак при цьому зазначили, що пам'ятники передані на зберігання до вирішення питання щодо їхнього статусу.

"Проте ми готові обговорювати питання обміну пам'ятнику радянському письменнику Максиму Горькому на, як Ви висловилися, "дрова для цивільного населення України", - йдеться у відповіді адміністрації Дніпровської міської ради.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк