24.03.2022, 11:56

У Бердянську ЗСУ знищили російський десантний корабель

война в Украине

У тимчасово захопленому порту Бердянськ знищено великий десантний корабель "Орск" чорноморського флоту російських окупантів. Ще два російські кораблі пошкоджено, знищено склад боєприпасів та цистерни з паливом.

У захопленому росією порту Бердянськ знищено великий десантний корабель "Орск" Чорноморського флоту. Відомо, що один корабель затонув, пожежа перекинулася на 2 інші кораблі, паливо та боєприпаси, повідомляє Час Пік із посиланням на прес-служба ВМС ЗСУ.

Як повідомили у прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації, у Бердянську знищено великий десантний корабель "Орск", пошкоджено ще два російські кораблі. Також знищено резервуар у 3 тис. тонн палива. Пожежа перекинулася на склад боєприпасів ворога. Подробиці завданих ворогові збитків уточнюються.

На великому десантному кораблі "Саратов" гасять пожежу. Рятуються втечею кораблі "Куніков" та "Новочеркаськ". Вони також отримали пошкодження та втрати серед членів екіпажів.

За словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, поки що немає даних про те, що було на борту знищеного корабля "Орск". Але його вантажопідйомність дозволяла перевозити до 20 танків, 45 БТРів чи 400 осіб особового складу (десантників).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк