04.02.2022, 18:45

На Донеччині розслідують вбивство 3-річної дитини: підозрюють вітчима

дети

На Донеччині, в Кураховому, в ніч з 23 на 24 січня сталося вбивство трирічного хлопчика. Поліція підозрює вітчима дитини. 

Про це повідомила речниця поліції Донецької області Олександра Гаврилко "Суспільному", передає Час Пік.

За словами представника правоохоронних органів, про зникнення дитини 2 лютого повідомила її бабуся. За адресою, де проживає сім'я, виїхала слідча група.

"Було встановлено, що в квартирі проживає 30-річна жінка з трьома дітьми та її співмешканець. Подружжя не працює, обидва вживають наркотики", - повідомила речник поліції.

Всього сім'я виховує п'ятьох дітей у віці від півтора до дев'яти років. Двоє старших проживають в іншому населеному пункті з бабусею. Сім'я перебуває на обліку в соціальних службах за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Гаврилко зазначила, що зниклий хлопчик мав інвалідність - він не міг самостійно пересуватися. Мати повідомила поліцейським, що віддала сина іншим людям, що не підтвердилося. Опитування сусідів показало, що до зникнення малюка може бути причетний вітчим.

"У ніч з 23 на 24 січня зловмисник побив безпорадну дитину. Коли малюк перестав подавати ознаки життя, чоловік загорнув його в простирадло і поліетиленовий пакет, виніс в покинуту дачну ділянку та прикопав під землею і снігом", - розповіла Гаврилко.

У свою чергу, підозрюваний стверджує, що дитина померла не від побоїв, а від хвороби. Однак результати судово-медичної експертизи показали, що причиною смерті стала травма голови. За вбивство дитини вітчиму загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення.

"Підозрюваний був неодноразово судимий за крадіжки, викрадення авто та зберігання наркотиків. На момент скоєння злочину він відбував умовний термін", - додала представник поліції.

Мати дитини також притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків. Вона запевняє, що нічого про вбивство сина не знала. 

На даний момент двоє наймолодших дітей знаходяться в лікарні. Матір позбавлятимуть батьківських прав.

Читайте також: У мешканця Луганщини шахрай "виманив" автомобіль і встиг його перепродати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк