21.12.2021, 13:03

Чи чекати "Лисичанськводоканалу" масштабної модернізації: Гайдай розповів про перспективи

Марина Началова | Всі новини автора

Водопостачання Лисичанська залишається однією з найбільш наболілих тем для мешканців міста. Лисичани цікавляться, що робить обласна влада для вирішення проблем водоканалу.

Так, наприклад, відомо, що навесні розпочнеться реконструкція Попаснянського водоканалу, який постачає воду на непідконтрольну територію. На цей проект Франція виділила 70 млн. євро. Чи "світять" такі ж перспективи Лисичанськводоканалу, розповів в інтерв'ю телеканалу "Ірта" голова ЛОДА Сергій Гайдай.

Він сказав, що на перших етапах було виконано першочергові завдання, оскільки води у Лисичанську майже не було протягом багатьох місяців.

"Що вдалося зробити? Ми домовилися з деякими структурами - прикордонниками, військовими бригадами, щоб вони юридично переоформили свої військові частини в Лисичанську, для того, щоб Лисичанськ отримував додаткові кошти у вигляді ПДФО. Поточні борги [водоканалу] усі закривалися, і щомісяця мільйон гривень надходить компаніям, яким заборгував водоканал міста, і таким чином потроху закривається основний борг. Критичні фінансові питання знято. Критичні, але не всі, бо там величезний борг 160 млн гривень", - заявив Гайдай.

Також він зазначив, що за цей час за рахунок лисичанського бюджету було побудовано так звані засувки, які дозволяють частково, а не повністю перекривати систему при поривах та ремонтах.

"Ми шукаємо можливості, щоб все ж таки профінансували модернізацію в цілому Лисичанськводоканалу", - сказав Гайдай, зазначивши, що такі проекти забирають багато сил та часу.

"Можливо, ми зайдемо до проекту "Вода Донбасу". Можливо, ми разом із французами зможемо залучити туди ще й Лисичанськ. Можливо, це буде якийсь інший кредит. Можливо, це буде в рамках "Великого будівництва", я не можу поки що сказати", - заявив голова області.

Також Гайдай розповів, що заважає ремонтувати дороги у Лисичанську та чи закриють у місті тролейбусне депо.

Читайте ще:

"Попереду складна зима": У ЛЕО закликали мешканців Луганщини бути готовими до "віялових" відключень світла

У Лисичанську зруйновано пам'ятник жертвам Голокосту: у ВЦА кажуть, що через негоду

На шахті "Новодружеська" страйкують гірники

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк