03.12.2021, 18:54

Родині з Сєвєродонецька суд виніс вирок за тортури, зґвалтування та вбивство чоловіка

приговор

Суд виніс обвинувальний вирок родині з Сєвєродонецька, в тому числі підлітку, за за умисне вбивство, тортури та згвалтування.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області, передає Час Пік.

Сім'я з Сєвєродонецька засуджена за низку тяжких та особливо тяжких злочинів. Матері призначено максимальне покарання - 10 років позбавлення волі, раніше судимому вітчиму - 13 років позбавлення волі, неповнолітньому - 5 років позбавлення волі із застосуванням примусових заходів медичного характеру за місцем відбування покарання.

Згідно з матеріалами звинувачення, в червні 2020 року члени сім'ї, зустрівши знайомого біля житлового будинку, звинуватили його в крадіжці майна. Під час конфлікту дорослі та 16-річний підліток по черзі почали бити чоловіка ногами і руками в різні частини тіла, змушуючи зізнатися в скоєнні злочину.

Далі "сімейка" з погрозами і залякуваннями відвела потерпілого в гуртожиток, де і проживала, щоб продовжити тортури. Вони наказали чоловікові лягти на підлогу обличчям вниз, позбавили його можливості пересування, обв'язавши тканинною мотузкою шию, тулуб, руки та ноги.

Надалі зазначені особи з використанням дерев'яної ніжки табурета завдали потерпілому численні удари по голові, тулубу та ногах. Знущання над жертвою продовжилися зґвалтуванням, до якого вдалася і жінка.

Після тривалого катування, вітчим задушив потерпілого мотузкою. За висновком судово-медичної експертизи, основною причиною смерті потерпілого стала механічна асфіксія - удушення. Всього йому нанесено не менше 100 ударів.

Взявши до уваги докази, зібрані в результаті розслідування, та доводи прокурора, Сєвєродонецький міський суд Луганської області визнав обвинувачених винними.

Так, жінка визнана винною у тортурах, незаконному позбавленні волі людини, зґвалтуванні, залученні неповнолітніх у протиправну діяльність, вітчим - у тортурах, незаконному позбавленні волі людини, зґвалтуванні та умисному вбивстві, неповнолітній - у тортурах та незаконному позбавленні волі людини.

Читайте також: У Сєвєродонецьку на одному пішохідному переході протягом 10 хв два авто збили людей: постраждали 3 людини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк