05.05.2024, 22:58

Папу Римського запросили до Швейцарії на Глобальний саміт миру

Марина Гончар | Всі новини автора
папа римський

Глобальний саміт щодо української "Формули миру" відбудеться в червні цього року у швейцарському Бюргенштоці. Президентка Швейцарії Віола Амгерд запросила туди Папу Римського Франциска.

Про це повідомило швейцарське видання Blick, передає Час Пік.

Це відбулося в суботу, 4 травня. Тоді Амгерд зустрічалася з понтифіком і спілкувалася з ним, серед іншого, про війну Росії проти України та інші "проблемні місця" у світі.

"Ми запросили Святий Престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції", – сказала швейцарська президентка в інтерв’ю журналістам, коментуючи зустріч з Папою Римським.

Як відомо, на початку травня президент України Володимир Зеленський офіційно анонсував проведення Глобального саміту миру у Швейцарії. Зустріч пройде 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. На нього запросили представників усіх континентів, однак Росії там не буде. Проте її участь не виключена в майбутньому, якщо Москва погодиться на мирний план, розроблений в рамках переговорів у Швейцарії.

Нагадаємо, що 25 квітня Папа Римський Франциск знову закликав до миру в усьому світі на тлі війн, що тривають в Україні та в Секторі Гази. Зокрема, він згадав і українських дітей, які через війну розучилися посміхатися.

Читайте також: Німеччина надасть Україні експериментальні далекобійні снаряди: деталі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк