20.02.2024, 14:29

Євросоюз продовжив дію антиросійських санкцій до 24 лютого 2025 року

Евросоюз продлил действие антироссийских санкций до 24 февраля 2025 года

Європейський Союз продовжив дію обмежувальних заходів (санкцій) проти держави-агресора Росії ще на один рік – до 24 лютого 2025 року.

Рада Європейського Союзу продовжила на рік санкції проти РФ за окупацію частини території України.
Рішення ]]>опубліковане ]]>в Офіційному журналі ЄС 20 лютого, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Євросоюз підтвердив своє засудження агресивної війни РФ проти України, яка є явним порушенням Статуту Організації Об'єднаних Націй. Також ЄС нагадав про непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та її невід'ємного права на самооборону проти російської агресії.

"За результатами перегляду Рішення від 23 лютого 2022 року щодо обмежувальних заходів у відповідь на незаконне визнання, окупацію чи анексію Російською Федерацією певних непідконтрольних уряду територій України та доти, доки незаконні дії РФ продовжують порушувати заборону на застосування сили, що є серйозним порушенням міжнародного права, доцільно зберегти в силі всі заходи, які наразі запроваджені Союзом, та вжити додаткових заходів, якщо це буде необхідно. Отже, обмежувальні заходи, що містяться в Рішенні від 23 лютого 2022 року, мають бути продовжені ще на 12 місяців, до 24 лютого 2025 року", - йдеться у повідомленні.

У тексті зазначається, що це рішення набирає чинності наступного дня після публікації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк