10.02.2024, 19:42

Зеленський обговорив з Макроном ситуацію на фронті та оборонні потреби України

Оксана Мовчан | Всі новини автора
іукапен

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким лідером Еммануелем Макроном. Зокрема йшлося про БПЛА, артилерійські системи, снаряди, системи РЕБ і ППО. Сторони, серед іншого, обговорили підготовку угоди про гарантії безпеки.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму ]]>Telegram]]>-каналі, передає Час Пік.

"Провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Висловив найщиріші співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав найшвидшого одужання пораненим", - йдеться у повідомленні.

Лідери обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних.

Зеленський подякував за започаткування Францією та США Коаліції артилерії, у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар", а також снарядів до них.

Окрім того, політики поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7.

"Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України", - наголосив президент України.

Читайте також:

Україна отримає від Фінляндії пакет військової допомоги: на яку суму

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк