02.02.2024, 17:26

Зеленський планує змінити військове керівництво України, зокрема й Залужного: Бутусов не виключив варіант призначення "у тандемі"

Віктор Білий | Всі новини автора

Найближчим часом президент України Володимир Зеленський планує провести Ставку верховного головнокомандувача, щоб обговорити звільнення Валерія Залужного з посади головкому ЗСУ.

Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, передає Час Пік.

"Текст указу президента про звільнення Залужного був підготовлений 29 січня. У той день Зеленський на нараді за участю міністра оборони Умеровим запропонував Залужному добровільно піти у відставку, але генерал відмовився самостійно залишати свою посаду", - йдеться у повідомленні.

За його словами, Зеленський тепер обговорюватиме на засіданні Ставки питання про зміну значної частини військового керівництва, зокрема й Залужного. "Президент переконує всіх підтримати його рішення, щоби це була спільна позиція Ставки".

Водночас, на його думку, в Офісі президента побоюються негативних політичних та інформаційних наслідків звільнення Залужного.

"Тому зміни плануються на різних рівнях. Зокрема, у відомстві активно обговорюється просування на більш високі посади до двох десятків авторитетних командирів у Збройних силах та Нацгвардії, в основному командирів бригад. Проводяться широкі консультації про те, які командири мають міцну репутацію в армії та суспільстві та на які посади вони можуть бути призначені", - написав журналіст.

Крім того, він опублікував імена кандидатів на заміну Залужному – начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Понад те, він виключив варіант призначення "у тандемі".

Читайте також: Залужний закликав до створення нової системи переозброєння і назвав пріоритети в 2024 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк