12.12.2023, 12:26

РФ готується до війни проти НАТО - ISW

РФ готовится к войне против НАТО - ISW / Иллюстративное фото / Открытый источник

РФ готується до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО. На підготовку до цього спрямовано тривалі зусилля російської армії щодо реструктуризації та розширення.

Президент РФ Володимир Путін висловив наміри розширити російські військово-морські можливості в районах далеко за межами України та Східної Європи. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

На думку експертів ISW, відправка Росією дороговартісних військово-морських ресурсів до районів поза Україною та Східною Європою, ймовірно, спрямована на створення загрози Альянсу та союзникам НАТО у різних регіонах.

Такі висновки аналітики ISW зробили на тлі заяв Кремля про те, що РФ є тихоокеанською військово-морською державою й прагне рівноправного оборонного партнерства з Китаєм. Також у травні цього року РФ брала участь у військово-морських діях в Охотському морі, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії.

Крім цього, російський президент Володимир Путін 11 грудня на нараді з питань економічного розвитку російської арктичної зони підкреслив стратегічний інтерес Росії до Арктики. У звіті ISW говориться, що РФ, ймовірно, має намір посилити військово-морський потенціал у цьому регіоні, враховуючи нещодавній вступ Фінляндії до НАТО та майбутній вступ до альянсу Швеції.

Як зазначили аналітики ISW, Росія продовжує зусилля щодо мобілізації своєї оборонної промислової бази і може вирішити зосередити ці зусилля на морських виробниках.

"Поки не ясно, чи зможуть російські військово-морські виробники протягом найближчих років виробляти стратегічні військово-морські кораблі в бажаних Кремлем масштабах та якості", - йдеться у звіті ISW.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк